Posted on

Därför bör du anlita en målare

För oss som äger en bostad är det förr eller senare dags att måla om. Oavsett om det bara är ett rum som ska målas eller en hel fasad är det viktigt att arbetet utförs på rätt sätt. Därför finns det många goda anledningar att anlita en behörig målare. Nedan tittar vi på varför det är värt att inte försöka måla själv, utan överlåta arbetet till en certifierad målare.

När kan man måla själv?
Många av oss tycker om att pyssla och renovera hemma med populära målerifirmor stockholm. Att måla om möbler, staketet eller hundkojan kan vara ett roligt sätt att förbättra hemmet för en billig peng och samtidigt koppla av. Alla måleriarbeten kräver inte lika mycket expertis och en del kan även du som hobbyfixare göra själv. Rekommendationen är dock att du håller dig till mindre arbeten om du inte har goda kunskaper inom måleri. Att måla kommer med förarbete, god kunskap om olika material och arbetsmetoder samt ansvar. Ett fasadarbete och andra viktiga arbeten som inte görs ordentligt kan nämligen resultera i stora skador på din fastighet.

En professionell målare är certifierad
Precis som i vilken annan bransch som helst behöver man genomgå en utbildning för att bli målare. Måleriutbildningen på gymnasiet, som är den vanligaste utbildningen, är på tre år. Utöver det tillkommer en praktik på två år och endast därefter är man utbildad målare. Det går därför inte jämföra en fackmans kunskaper med en lekmans. Även om det kan verka enkelt att måla är det tydligt att man behöver betydligt djupare kunskaper än att plocka fram en pensel och börja jobba.

Målare har erfarenhet
När du vänder dig till en utbildad målare kommer arbetet utföras av en kompetent person med lång erfarenhet. Därför kan du vänta dig en helt annan kvalitet än om du själv skulle börja måla. Ett lyckat resultat är A och O och därför är det värt att betala för tjänsten. Dessutom kan du räkna med att resultatet håller betydligt längre när en behörig målare utför arbetet och en seriös aktör erbjuder alltid garanti.

En fackman har alla nödvändiga verktyg
En del måleriarbeten är mer komplexa och kräver verktyg som du antagligen inte har hemma. Det kan handla om en ställning för att kunna måla hela fasaden eller säkerhetsutrustning. Du som vänder dig till en målare behöver därför inte lägga extra pengar på att köpa alla verktyg som behövs för arbetet.

Du undviker skador
Om du försöker dig på större måleriarbeten kan du skada både dig själv och din fastighet. Att arbeta på höga höjder kräver särskilda kunskaper. Detsamma gäller målning av fastighet, som kan resultera i fuktskador och andra problem om du inte arbetar på rätt sätt.